Trainingsavond met verschrikkelijke afloop

Dat wat een nieuw begin had moeten worden op het voetbalveld liep voor Pieter de Jong, speler van senioren 6, tragisch af. Tijdens de training voelde hij zich onwel worden en een aantal spelers ontfermden zich over hem. Daar de situatie ernstig bleek en zich snel leek te verslechteren, werd direct 112 gebeld en is onmiddellijk reanimatie ingezet. Hierbij is tevens gebruik gemaakt van de op de club aanwezige AED. De reanimatie is kort daarna door de snel aanwezige hulpdiensten overgenomen en voortgezet. Toen de situatie het toeliet is Pieter met de ambulance in kritische toestand overgebracht naar het Tweesteden ziekenhuis alwaar hij helaas rond middernacht alsnog kwam te overlijden.

Het team en de direct betrokkenen zijn direct na afloop in clubhuis opgevangen en bij-gesproken door een medewerker van de GGD. Afgelopen vrijdagavond is in het clubhuis een bijeenkomst gehouden met het gehele team, waar in alle rust stil is gestaan bij wat zich de avond ervoor heeft afgespeeld en is gesproken over de periode van verwerking die komen gaat. Voor dit weekend hebben we uit respect en om alle betrokkenen rust te geven, alle wedstrijden en  activiteiten afgelast.

Langs deze weg willen wij nogmaals onze dank uitspreken voor het kordate handelen van spelers en medewerkers die onmiddellijk de hulpdiensten ingeschakeld hebben en het reanimeren opgestart hebben toen de situatie daarom vroeg.

Wij wensen Familie en vrienden en alle direct betrokkenen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur Sportclub ‘t Zand