1e klasse C: 8 middenmoters

In de 1 klasse C verloor Sc 't Zand voor de tweede keer op rij. In het kerkdorp Alverna in de Gelderse gemeente Wijchen werd ongelukkig met 1-0 verloren.
Hierdoor gaan 8 ploegen strijden om de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen. Nr 5 Brabantia heeft slechts 4 punten meer dan nummer 12 Oirschot V.

[wppa type=”slide” album=”25″ align=”center”]Any comment[/wppa]

De rood-witten startten in Wijchen zonder veel inspiratie. De bedoeling was om vroeg druk te zetten maar dit lukte ploeg van Jan de Hoon niet. De thuisploeg was gevaarlijker en Wouter moest een paar keer goed ingrijpen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=BW2D9eNz6Hc[/embedyt]

Tijdens de rust (0-0) gaf Steven aan dat hij te veel last van zijn hamstring had om verder te kunnen spelen. Danny was zijn vervanger. Sc 't Zand kreeg meer vat op de tegenstander en creëerde een veldoverwicht en de beste kansen. De keeper van Alverna  moest bij inzetten van Michael (2) en Danny alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen.

De wedstrijd werd beslist toen Mo zijn tweede gele kaart kreeg. De aanvaller van Alverna liep tegen Mo aan die hier weinig aan kon doen. Hierdoor moest Sc 't Zand ruim een half uur met 10 man verder. Wouter hield zijn ploeg met een paar katachtige reddingen in de race voor een gelijkspel. De man van de wedstrijd was echter kansloos toen een bal na een corner werd ingeschoten.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=oSIqoOO0hiM[/embedyt]

Sc 't Zand probeerde nog om de gelijkmaker te scoren, maar Alverna hield eenvoudig stand. Een zware teleurstelling voor team De Hoon dat een concurrent dichterbij zag komen.

Zondag a.s. komt runner-up Rood-Wit W. op bezoek. De ploeg uit St. Willebrord heeft haar laatste twee wedstrijden gewonnen. Kan Sc 't Zand hun zegereeks stoppen? De uitwedstrijd werd kansloos met 4-0 verloren. Daarom is het tijd voor revanche en punten te sprokkelen om afstand te nemen van de 11e en 12e op de ranglijst.

Opstelling Sc 't Zand

Wouter Kogels,, Mohammed Chahid , Mickey van Hooft (Jefferson Vegas Morales) , Mike Spijkers, Rudy Pelhan, Rico Geeroms, Wilbert Hack, Matthew Wanner, Yannick Burleson,  Steven van Riel (Danny van de Lisdon) en Michael Boelen (Marco de Liefde).

Gele kaarten

Mathew Wanner

Rode kaarten

Mohammed Chahid (2 x geel)

In de Pers

Verslag Brabants Dagblad

Verslag en foto's: Phons Stokkermans.
Video's: Harry Roestenburg