Vrouwen 1 schrijft geschiedenis

Met nog 4 wedstrijden te spelen, 10 punten voorsprong op Fortuna '54  en een wedstrijd minder gespeeld is vrouwen 1 kampioen geworden in de Hoofdklasse B. Door zelf te winnen van nr 3 Woezik en het verlies van Fortuna tegen Venray kwam het droomscenario uit. Het kampioensfeest kon beginnen en de felbegeerde promotie naar de Topklasse was een feit.

[wppa type=”slide” album=”26″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Ondanks de warmte leverden de ploegen veel strijd op het kunstgrasveld. Na ruim een half uur spelen werd de ban gebroken. Sandra werd op rechts weggestuurd en haar voorzet werd bekwaam door Lisa in de linker bovenhoek geprikt.

Toen de bezoekers vlak na rust op gelijke hoogte kwamen werden de rood-witte supporters even stil. Het was wederom Lisa die in de 58e minuut haar team op voorsprong zette. Deze werd niet meer uit handen gegeven en toen bekend werd dat Venray met 2-1 had gewonnen kon het vuurwerk afgestoken worden.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=p9LRUsNSxIA[/embedyt]

Betty Schelle, overhandigde namens de KNVB aan de kampioenen een medaille en een certificaat.

Door het kampioenschap speelt Vrouwen 1 volgend seizoen voor de eerste keer in haar historie in de Topklasse van het Vrouwenvoetbal. Op 22 april 2018 werd geschiedenis geschreven en dit heuglijk feit werd nog lang in het clubhuis gevierd.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=C2qYog9M2mw[/embedyt]

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=x84-x2SJnl8[/embedyt]

Opstelling Sc 't Zand

Kayleigh van Schayk, Roos Havermans, Maud Simons (Lianne Lemmens-Mathijsen), Kyara Adriaanse, Mirre van Dijk, Sandra van Dorst (Kimberly Kuijpers), Nadia Cools, Lisa van Lieshout, Femke van Herpt, Minke de Jong, Noortje de Baar (Marthe van de Wouw).

Gele kaarten

Geen

In de Pers

Verslag Brabants Dagblad

Verslag, video's en foto's: Phons Stokkermans.