Best Vooruit 1 – Sc ’t Zand 1 (2-1)

[wppa type=”slide” album=”15″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Voor de laatste wedstrijd voor de winterstop vertrokken we naar de prachtige accommodatie van Best Vooruit. Dit was onze eerste wedstrijd in competitieverband  in de historie van onze vereniging tegen de promovendus van vorig seizoen.
De rood-witten begonnen compact spelend aan de wedstrijd. Al na vijf minuten leverde dit een voorsprong op. Tresor zag Yannick vrij staan en bediende hem op maat. Yannick draaide weg van zijn tegenstander en schoot vanaf ruim 16 meter tegen de touwen.
Een paar minuten later werd een doelpunt van Armin wegens buitenspel afgekeurd. Best Vooruit kwam beter in het spel en toen een verdediger begon te passeren i.p.v. te ruimen, verspeelde hij de bal. De aanval die hieruit ontstond kon alleen met een overtreding in het strafschopgebied gestuit worden.
De toegekende strafschop werd door spits Robin Buiks beheerst ingeschoten. Wouter was kansloos.

Best Vooruit begon steeds beter te combineren. Sc ’t Zand gaf zich niet gewonnen en de voortreffelijk keepende Denny Witjes moest alles uit de kast halen om inzetten van Michael(2x) en Brent uit zijn doel te houden.

In de tweede helft was Best Vooruit de bovenliggende partij. Al na vijf minuten werd onze verdediging zoek gespeeld en creëerde Best Vooruit twee open kansen. Deze werden tot ontsteltenis van de supporters uit Best gemist. In de 60e minuut kwam Best Vooruit op de verdiende voorsprong. De 19 jarige rechtsback, Daan van Kessel, speelde zich knap vrij en schoot onhoudbaar voor Wouter de 2-1 binnen.
Sc ’t Zand raakte hierdoor van slag. Met veel inzet, maar zonder een plan werd de aanval gezocht. De restverdediging werd verwaarloosd en door snelle omschakelingen was Best Vooruit gevaarlijk. Wouter kon met een mooie redding in een 1 op 1 situatie erger voorkomen.
Danny van Lisdonk verving in de 75e minuut de verdienstelijk spelende Mike en bracht op rechts aanvallende impulsen. Zeven minuten voor tijd verving de topscoorder van onze A1, Mickey van Boxtel de goed spelende Brent. In plaats van in de spits, zijn favoriete positie, ging Mickey op het middenveld spelen.
In de blessuretijd ging Wouter mee naar voren. De corner van Michael werd door Wouter net naast gekopt. Dat dit het gevaarlijkste moment van de rood-witten in de 2e helft was, zegt genoeg.

Na 5 minuten blessuretijd vond de goed leidende scheidsrechter Bezemer het genoeg en beëindigde hij de wedstrijd.

De teleurstelling bij de rood-witten was groot. Al vijf wedstrijden op rij wisten zij niet te winnen.
We gaan als 12e op de ranglijst de winterstop in en er zal iets moeten gebeuren om de ploeg weer aan het voetballen te krijgen.
Hopelijk zijn over vier weken tegen Alverna de blessures, schorsingen en vakanties voorbij zodat we in de sterkste opstelling kunnen aantreden en met een overwinning 2018 goed beginnen.