Eric Huigen gaat verder als keepers trainer.

Eric Huigen gaat verder als Keepers Trainer.

Sc 't Zand is blij en trots om te kunnen meedelen dat Eric Huigen ook volgend jaar de training van keepers verzorgd. Eric is al 3,5 jaar keepers trainer bij 't zand en de samenwerking verloopt meer dan prima. Eric brengt een positieve bijdrage aan het geheel wat resulteert in een goede progressie van onze jeugdkeepers in diverse leeftijdscategorieën. Kortom goed nieuws voor onze jeugdopleiding, onze keepers en Sc 't zand in het algemeen.

Hieronder een kort vraaggesprek met Eric.

Eric wat vind jij ervan dat het zand met je door wil?

Natuurlijk vind ik dat fantastisch, ik ben hier 3,5 jaar geleden begonnen en ben hier nog lang niet klaar. Ik kan me hier nog verder ontwikkelen en daar ben ik 't zand zeer dankbaar voor. Het is een geweldige club met fantastische mensen. In deze periode heb ik veel mensen leren kennen en ook veel vrienden gemaakt.

Hoe heb je het afgelopen jaar ervaren?

Heel goed, we hebben heel veel goede keepers hier. Tevens willen de kinderen ook echt trainen en beter worden. Het is echt super tof om met zoveel kinderen te mogen werken en ze altijd met een glimlach van het veld te zien gaan, daar doe je het toch voor! Maar ik kan dat natuurlijk niet alleen daarom ben ik blij met mijn hulp trainers: Youri, Tom & Yanick. Zij ondersteunen mijn elke keer weer!

Is het geven van training aan keepers een soort van baan voor je ?

Ja dat klopt. 5 jaar geleden ben ik er mee begonnen. Ik heb heel veel in mijn zelf geïnvesteerd en nu komen de resultaten. Voor het seizoen 2019/2020 zit ik nagenoeg vol, dat betekend 50 uur in de week op het veld staan en training geven. Mooier kan toch niet? Ook ga ik aan de slag bij een betaald voetbalclub ( jeugd ) maar die naam kan ik nog niet bekend maken.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Dan hoop ik mijn hoogste papieren te hebben als keeperstrainer en bij een Eredivisie club training te geven. Helaas heb ik geen cv met 300 eredivisie wedstrijden dus ik moet het echt van mijn eigen kwaliteiten en netwerk hebben maar ik ben er van overtuigd dat die droom gaat uitkomen.

Eric namens Sc 't Zand, dank voor dit gesprek en heel plezier succes volgend jaar.

Jack van Gestel,
Namens coördinatie, bestuur en uiteraard alle keepers.