Fortuna’54 VR1 – Sc ’t Zand VR1 (1-1)

Na een lange busreis van anderhalf uur kwam Sc ’t Zand aan bij Fortuna’54 te Sittard. De tweede officiële competitiewedstrijd stond op het programma.

Om 13:00 uur gaf de scheidsrechter het startsignaal. Het spel kon beginnen. Na 30 seconden was gelijk de eerste kans voor de dames van Sc ’t Zand. Een goede voorzet van Noortje op Nadia de B. die, met een kopbal, de bal net langs het doel zag gaan. Vrijwel direct na deze kans komt Fortuna'54 met een gevaarlijke kans. Na slordig balverlies vanuit het middenveld, weet Fortuna'54 een schot op doel te plaatsen. Maaike wist de openingstreffer voor Fortuna'54 te voorkomen. In de elfde minuut gaf Kyara een crosspass op Anouk, die na goed doorgaan een schot op doel wist te plaatsen. Het spel golfde heen en weer. In de twaalfde minuut komt Fortuna'54 weer met een schot op goal welke in de handen van Maaike belandde. De dames van Sc ’t Zand waren in die fase duidelijk in de war. Na balverlies van Anouk weten de dames van Fortuna'54 te profiteren door de 1-0 binnen te schieten. De dames van Sc’t Zand laten zich echter niet kennen en al snel volgde een schot van Noortje wat helaas eindigde in de handen van de keepster van Fortuna. In de zevenendertigste minuut was het dan wel raak voor de dames van Sc ’t Zand. Na een mooie bal van Lisa op Nadia de B, die de bal goed controleerde en vervolgens de uitkomende keepster uitspeelde, werd de gelijkmaker binnengeschoten (1-1). Vlak daarna gaf Lisa een steekpass op Noortje, die iets te gehaast de bal op de keepster schoot.

In de tweede helft begonnen de dames van Sc ’t Zand fel aan de wedstrijd. Roos gaf een mooie bal op Layla, die de bal vervolgens knap voor wist te geven. Helaas belandde deze bal in de handen van de keepster. Twee minuten later kreeg Fortuna'54 een uitgelezen kans. Een schot van Fortuna'54 richting de kruising werd uitstekend gepareerd door Maaike. Niet veel later volgt er weer een mogelijkheid voor Sc ’t Zand. Minke gaf een strakke steekpass op Kyara, welke door een goed uitkomende keepster van Fortuna'54 net niet bij de bal wist te komen. SC ’t Zand komt steeds meer onder druk te staan wat resulteerde in een aantal kansjes voor Fortuna'54. Maar dan in de zesenzestigste minuut, na goed doorgaan van Layla, weet Lisa met een individuele actie een steekpass op Kyara te geven. Deze actie werd ten onterechte afgevlagd door de grensrechter van Fortuna'54. In de negenenzestigste minuut krijgt Sc ’t Zand een vrije trap. Kimberley stuurt Kyara richting cornervlag die vervolgens een mooie voorzet wist te geven op Minke. Helaas kreeg Minke de bal net niet goed op haar hoofd. De dames van Sc ’t Zand raken vermoeid, maar toch komt Kyara in de vijfenzeventigste minuut met een schot uit de tweede lijn op doel, die helaas net over ging. In de slotfase werd het nog even spannend. Meis was onfortuinlijk na een mooie individuele actie vanaf de middenlijn. Ze kwam net iets te kort voor een eindschot.

Na tweeënnegentig minuten voetballen floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Het werd dan ook een 1-1 gelijkspel in Sittard. Er had meer ingezeten voor de dames van Sc ’t Zand. Heads up en volgende week wel 3 punten