Met het venijn in de staart

De kampioen van de 2e klasse van het seizoen 2014/2015 was met goede moed uit Middelburg voor de krachtmeting met Sc ’t Zand afgereisd. De vreugde van de winstpartij tegen HVCH werd meegenomen en omdat de blessures hersteld waren, kon de ploeg op volle sterkte aantreden.

JoostObbensIn het eerste kwartier van de wedstrijd liet Zeelandia Middelburg de rood-witten de bal rondspelen en werd geloerd op counter mogelijkheden voor de snelle spitsen. Door nonchalant verdedigen kon Niels Lutelijn de bal ontfutselen en dit buitenkansje was goed aan hem besteed. Wouter Kogels had geen schijn van kans. Snel werd duidelijk dat de thuisploeg het niveau van de wedstrijden tegen Brabantia en Nemelaer niet kon halen. Veel passes kwamen niet aan en we zagen ook minder beleving. Het was een vrije trap waaruit de gelijkmaker gescoord werd. In de 31’ krulde Robin Visser de bal mooi over de muur en de bal viel via de paal in het doel: 1-1
Thomas HorversThomas Horvers was een plaag voor de Zeeuwse rechtsback maar de spitsen van Sc ’t Zand stonden steeds verkeerd om de voorzetten goed af te kunnen ronden. Ruststand: 1-1.
In het eerste kwartier van de tweede helft speelde Sc ’t Zand met meer elan en werd Zeelandia Middelburg onder druk gezet. De kansen die gecreëerd werden, werden helaas niet verzilverd. En toen Zeelandia Middelburg het heft overnam werd het voor iedereen met een rood-wit hart billenknijpen. Het was aan doelman Wouter Kogels te danken, dat het nog 1-1 was. Iedereen was tevreden met een gelijkspel. Behalve Daan van Hal en Kevin van Assouw. In de 88’ glipt Daan langs de centrale verdediger en schoot de bal onhoudbaar in de touwen: 2-1. Zeelandia Middelburg was de tegenslag nog aan het verwerken en voordat ze er erg in hadden was het 3-1 door een knap doelpunt van Kevin van Assouw.
AanvalMet de moed der wanhoop ging Zeelandia Middelburg nog ten aanval en het was Jarreau Manahuwa die met een snoeiharde vrije trap de 3-2 op het scorebord liet zetten. Dit was meteen het laatste wapenfeit want de goed leidende scheidsrechter Wiegmans, liet niet meer aftrappen.

Het venijn zat deze wedstrijd in de staart. Sc ’t Zand heeft slecht gespeeld en desondanks van een goed voetballende, maar moeilijk scorende ploeg, gewonnen.

Nuenen pakt met 5 punten voorsprong op MOC’17 de eerste periodetitel. Sc ’t Zand staat door 5 overwinningen op rij, met 16 punten, op een verdienstelijke derde plaats.
stand per 1 november 2015

Man van de wedstrijd: Wouter Kogels
Wouter Kogels

Geel: Serhan Eyupoglu

Opstelling Sc ’t Zand:
Wouter Kogels, Jimmy Jansen, Mickey van Hooft,  Serhan Eyupoglu, Joost Obbens, Onur Ulusan (Kevin van der Kaaij), Robin Visser, Thomas Horvers (Tom van Boekel), Kevin van Assouw, Yannick Burleson (Rens van den Hout), Daan van Hal