Sc ’t Zand trapt af met Wouter Kogels

Stel jezelf eens voor.
Ik ben Wouter Kogels, 28 jaar oud en al 11 jaar samen met mijn vrouw Cindy Kogels-Boelen waarvan 1 jaar getrouwd en we verwachten in maart ons eerste kindje. Ik werk als senior bij de bezorgdienst van Coolblue.

Hoe ben je bij Sc 't Zand terecht gekomen?
Ongeveer 22 jaar geleden bij de E-tjes begonnen met voetballen bij Sc’t zand. Op 1 jaar RKC Waalwijk na heb ik altijd bij Sc ’t Zand gespeeld.

Bij welke verenigingen heb jij eerder gespeeld?
RKC Waalwijk.

Wat zijn jouw kwaliteiten?
Ik denk dat als keeper redelijk allround ben. als ik wat kwaliteiten moet noemen zou ik zeggen. Voorzetten plukken, 1 op 1 en ik denk dat ik wel redelijk goed mee kan voetballen mede door mijn traptechniek.

Wat zijn je ontwikkel punten?
Ik denk dat ik sommige situaties wat rustiger kan worden in de coaching en penalty's tegenhouden gaat me niet zo goed af.

Wat was je verwachting van Sc 't Zand en is dat ook in beeld met de werkelijkheid?
Het was voor mij moeilijk om een bepaalde verwachting te hebben. Er zijn afgelopen seizoen veel spelers vertrokken en veel van de nieuwe spelers waren jongens die ik niet (goed) kende. Gaandeweg de voorbereiding zag ik wel dat er meer voetballende kwaliteiten in het team zit dan vorig seizoen. Echter valt er mentaal en op teamgeest nog veel winst te behalen in vergelijking tot vorig seizoen. Hier hebben we dan ook wel wat punten laten liggen. Als we deze punten gaan verbeteren verwacht ik zeker dat we bij de onderste plaatsen weg gaan komen.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?
Ik hoop natuurlijk dat we nog mee kunnen doen voor een periode. Echter als je realistisch gaat kijken is het belangrijker dat we bij de onderste plekken wegkomen en ons allereerst veilig spelen zodat we volgend jaar ook weer in de 1e klasse spelen.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd van vorige week?
Als je met 4-0 verliest kijk je natuurlijk nooit erg fijn terug op een wedstrijd. Echter denk ik wel dat de uitslag wat geflatteerd was. Het kantelpunt lag helaas na de onterechte penalty en de rode kaart die daarop volgde. Echter denk ik ook als we de wedstrijd met 11 man hadden uitgespeeld dat we ook geen resultaat hadden geboekt.

Wat verwacht je van de wedstrijd van zondag?
Wedstrijden tegen Nemelaer zijn voor ons altijd lastig. Het is een zeer fysiek team die graag duels spelen en nooit minder dan 100% geven. Daarnaast staan er nog een aantal spelers die ook nog aardig kunnen voetballen en ze hebben natuurlijk de onvoorwaardelijke steun van TOETERJAN!  Ik denk wel als wij met dezelfde inzet spelen als Nemelaer en goed omgaan met eventuele tegenslagen dat wij voetballend sterker zijn dan hun. Ik hoop op een 2-0 winst.

Waar kunnen we je snachts voor wakker maken?
Verse rode kool met gehaktbal van ons moeder.

Wie mag volgende week aftrappen?
Ruben Seebregts.