Sc ’t Zand wint verdiend van Gestel

[wppa type=”slide” album=”2″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Op zondag 24 september stond de 1e competitiewedstrijd van het seizoen 2017/2018 op het programma. De tegenstander was vv Gestel dat vorig seizoen als 14e in de Hoofdklasse B eindigde en zich uit de nacompetitie voor lijfsbehoud terugtrok.
De laatste keer dat we bij Gestel op bezoek gingen was in het seizoen 2011/2012 (2e klasse F). Toen werd het 2-0 voor de thuisclub.
De resultaten in de bekercompetitie waren goed, maar het is altijd lastig om in te schatten waar je als ploeg op 1e klasse niveau staat.

Onze nieuwe trainer, Tom Heijkoop stuurde zijn ploeg met een aanvallende boodschap het veld in. Gestel werd direct onder druk gezet en  wist hier geen raad mee. Al na 8 minuten kopte een verdediger in eigen doel. Sc ’t Zand speelde de bal rustig rond en Gestel loerde op de counter.
Een verrassend schot van Armin, uit stand en buiten het strafschopgebied, kon maar met moeite door de Gestelse doelman gekeerd worden.
Een overtreding op Yannick in het strafschopgebied, werd door scheidsrechter Geertsen met een indirecte vrije trap bestraft. Vanaf 7 meter ging de bal,via een verdediger, miraculeus naast het doel.

Na de thee bleven de roodwitten de bovenliggende partij. Door een overtreding op Rico werd de bal op de stip gelegd en Armin schoot hem feilloos in het doel: 0-2. Enkele minuten later werd Jordy in het elf meter gebied naar de grond getrokken. Dit keer schoot Rudy de pingel binnen. Bewonderingswaardig is het feit dat onze spelers niet ingingen op de intimidaties van de gasten. Met nog een half uur te spelen en een 0-3 voorsprong verslapte de ploeg enigszins. In de 75’ schoot Leljas Achenteh, de bal van buiten het strafschopgebied prachtig in de verre hoek: 1-3. Wouter was kansloos op de inzet. Na een uitval op rechts moest Wouter alles uit de kast halen om een schot te keren. Dit deed hij fabelachtig.
Toen Michael Boelen in de 85’ met een afstandsschot de 1-4 op het scorebord zette, was de wedstrijd gespeeld.

De roodwitten hebben hun eerste wedstrijd in de nieuwe competitie dik verdiend gewonnen en staan door dit resultaat op de 1e plaats in de ranglijst. Een uitstekende start.

Volgende week komt ex-hoofdklasser DESO op bezoek. De ploeg uit Oss heeft de 1e wedstrijd tegen Alverna met 2-0 gewonnen. Kom zondag de roodwitten aanmoedigen. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Opstelling Sc ’t Zand

Wouter Kogels, Mickey van Hooft, Rico Geeroms (Jefferson Miquel Vegas Morales), Rick de Kok, Wilbert Hack, Tresor Mbiavanga (Giovanni Andjole), Rudy Pelhan (Matthew Wanner), Armin Alibasic, Jordy van der Minne, Yannick Burleson, Michael Boelen.

Gele Kaarten:

Rico Geeroms en Mickey van Hooft

In de Pers:

Verslag Brabants Dagblad

 

Verslag: Phons Stokkermans
Foto's: Harry Roestenburg en Phons Stokkermans