Strijdlust + teamgeest = 3 punten

[wppa type=”slide” album=”9″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Door schorsingen en blessures kon trainer/coach Tom Heijkoop geen beroep doen op 5 selectiespelers.
En dat tegen AWC uit Wijchen dat met 10 punten uit 5 wedstrijden op de 3e plaats in de 1e klasse C staat.

Gezien de laatste wedstrijden gold voor veel rood-wit supporters: als we de 1e vijf minuten maar ongeschonden doorkomen. Dat was gelukkig het geval, al scheelde het niet veel. Al in de 1e minuut moest Wouter gestrekt naar de paal om een hard schot te pareren.
AWC kwam fel uit de startblokken en speelde de lange bal. In de 9e minuut liet Mickey van Hooft zo’n bal gaan zodat Wouter deze zou kunnen pakken. Hij had echter niet gezien dat de snelle spits van AWC in zijn rug liep. Deze pakte de bal op en liep recht op Wouter af. Jefferson trok in het strafschop gebied aan de noodrem en kreeg voor zijn actie geel. Freek Thoone, vorig seizoen nog uitkomend in de Jupiler Leage voor Achilles ’29, liet Wouter vanaf de stip kansloos. Na 10 minuten keek Sc ’t Zand weer tegen een achterstand aan, maar dit leek ze weinig te deren. De roodwitten kregen meer grip op de wedstrijd. In de 21e minuut werd spits Armin met een mooie pass alleen voor de keeper gezet. Hij omspeelde de doelman en maakte de aansluitingstreffer.

Na ruim een half uur spelen botste Wouter tegen een medespeler aan en viel ongelukkig op zijn rug. Met veel pijn en een paar blessurebehandelingen haalde hij de rust. Doorspelen is echter niet mogelijk en Max Deykers maakte zijn debuut in de hoofdmacht. In de 46e was de Alverna Wijchen Combinatie  direct gevaarlijk, maar Max redde uitstekend op een inzet van dichtbij.
AWC voerde de druk op en bij Sc ’t Zand was het vooral tegenhouden.
In de 73e minuut maakte Mickey van Boxtel, speler van onze A1, zijn debuut in het 1e elftal. Hij verving Danny van de Lisdonk die een verdienstelijke wedstrijd gespeeld heeft.
Op het einde van de wedstrijd werden de bezoekers een paar keer gevaarlijk. Eerst joeg Jordy door op de keeper van AWC en schoot de bal hard via de paal naast. In de 81e minuut knalde Rudy hard op de paal. De bal kwam voor de voeten van Armin, die de bal zeer beheerst in het doel schoot: 1-2.

De vreugde bij spelers, staf en supporters was groot. Vlak voor tijd kwam Mickey van Boxtel nog 1 op 1 tegen de keeper, die zijn inzet kon pareren. AWC zette alles op alles om de gelijkmaker te maken. Hierdoor kreeg Sc ’t Zand nog een paar kansen, maar deze werden niet benut.
Door een flinke portie strijdlust en teamgeest is een zwaar bevochten en belangrijke overwinning over de streep getrokken.
Komende zondag begint om 14.30 uur de derby tegen stadsgenoot FC Tilburg. De 1e krachtmeting tegen de nieuwe fusieclub. Kom massaal de rood-witten aanmoedigen!