Zure nederlaag in Goes

Het was letterlijk en figuurlijk een stormachtig begin op sportpark "Het Schenge" in Goes. Met windkracht 7 begonnen de nummer 3 (Goes) en de nummer 2 (Sc ’t Zand) aan de topper in de 1e klasse C.
Na 2 minuten kwamen de bezoekers, na mistasten in de Goese verdediging op een 0-1 voorsprong door Yannick Burleson. Vier minuten later leek de wedstrijd gespeeld want Yannick scoorde de 0-2. In de 7’ maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer: 1-2.
Het was lastig voetballen met de harde wind, maar beide ploegen legden een mooie pot voetbal op het goed bespeelbare veld. Goes was meer in de aanval  maar de verdediging van de rood-witten hield goed stand.
In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde en beide ploegen creëerden nauwelijks kansen. In de 70’ maakte Goes de gelijkmaker. Een van richting veranderd afstandsschot ging met een grote boog over doelman Wouter Kogels in het doel.
Na de gelijkmaker werd Sc ’t Zand gevaarlijker, maar iedereen ging er van uit dat de wedstrijd in een gelijkspel ging eindigen. Dit was niet het geval want in de 92’ maakte Goes, door een misverstand in de Tilburgse verdediging, de winnende treffer. Deze werd gevierd alsof het Kampioenschap gewonnen was.
Ver in blessuretijd had het nog zo maar 3-3 kunnen worden, maar de bal viel net niet goed om de sensatie compleet te maken. In de 94' kreeg, Klaas van Hecke van Goes, een terechte rode kaart. De onnodig harde overtreding was een smet op deze sportieve wedstrijd.
Een zure nederlaag voor onze ploeg die met veel inzet en goed spel heeft laten zien dat ze in de top van de 1e klasse mee kunnen. We kunnen dan ook alleen maar trots zijn! Vandaag stond Vrouwe Fortuna niet aan onze zijde.

Opstelling Sc 't Zand

Wouter Kogels, Jimmy Jansen, Mickey van Hooft, Serhan Eyupoglu, Kevin van der Kaay, Robin Visser, Kevin van Assouw (Onur Ulusan), Thomas Horvers, Yannick Burleson, Daan van Hal (Wouter Smeets)

Scoreverloop

2' 0-1 Yannick Burleson
   6' 0-2 Yannick Burleson
   7' 1-2 Jeremy Hubregtse
70' 2-2 Thijs van den Dries
92' 3-2 Sofyan Azzagari