In memoriam: Erik van de Laak

Ons bereikte het droevige bericht van het plotseling overlijden van Erik van de Laak. Erik was sinds 1970 lid van onze vereniging en van 1982 tot en met 2013 actief als leider bij onze C1 en senioren 3 en op het wedstrijdsecretariaat op zondag. Erik was tot zijn overlijden nog rustend lid van onze verening. Sportclub ’t Zand verliest in Erik een trouw en fijn verenigingsmens. Wij wensen de familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

De crematiedienst voor Erik vind plaats op woensdag 14 november om 13.00 uur in het crematorium Hilvarenbeek, Beekseweg 22b te Diessen.

Sinterklaas brengt bezoek aan Sc ’t Zand

Op vrijdag 23 november brengt Sinterklaas een bezoek aan Sc 't Zand. Het programma begint om 17:30  uur en duurt tot 20:00 uur.

Alle kabouters, mini's en JO8-pupillen en  kinderen van onze medewerkers tot en met 7 jaar worden voor uitgenodigd om dit bezoek bij te wonen.

Opgeven voor de Sinterklaasviering kan bij de leider van het eigen team. Aan de leiders wordt verzocht om uiterlijk op zondag 11 november de aanmeldingen af te geven aan de bar.

Daarnaast is er de mogelijkheid voor leiders / trainers / medewerkers die lid zijn van Sc 't Zand om hun eigen kinderen van maximaal 7 jaar oud op te geven voor deze avond. Dit kan tot zondag 11 november aan de bar.

2e plaats in Rabobank clubkas campagne

De Rabobank Clubkas Campagne heeft onze vereniging geen windeieren gelegd.  We zijn op de 2e plaats geëindigd en op donderdag 25 oktober heeft ons bestuur een check van € 1234,68  in ontvangst genomen.

De basisgedachte van de Rabobank Clubkas Campagne is dat Leden van Rabobank Tilburg en omstreken inspraak krijgen in de verdeling van een gedeelte van de winst van de bank.
Leden van de bank konden van 3 t/m 17 oktober stemmen op de clubs die zij een warm hart toedragen.
In totaal hebben 251 verenigingen aan de actie deelgenomen.  Rabobank heeft voor deze actie € 200.000,00 beschikbaar gesteld.

Door een gerichte campagne op onze website en onze Facebook pagina hebben veel sympathisanten van onze vereniging hun stem(men) op Sc 't Zand uitgebracht.
Dit heeft geresulteerd in een prachtige 2e plaats en een injectie voor onze clubkas van € 1234,68

Wij bedanken iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen!

Impressie kick-off voetbalplaatjes

Zaterdag 20 oktober was het dan eindelijk zover, het eerste voetbalplaatjesalbum werd uitgereikt aan ons oudste lid, Pietje en jongste lid Vigo, door “onze” Pieter Grimmelius o.a. keeper van het NL-zaalvoetbalteam. Ook Plutzke was erbij en deelde appeltjes uit aan de spelertjes.

Met een klein team zijn we druk bezig geweest dit album te verwezenlijken, het was veel werk, maar het resultaat is reuze.

Vanaf 22 oktober a.s. kunnen de plaatjes gespaard worden bij PLUS LUTZ op winkelcentrum Heyhoef. Voor iedere € 15,00 krijg je een pakketje met plaatjes.

Dus allemaal naar PLUS LUTZ !!!

Klik >>hier<< voor het fotoalbum

Kick-off voetbalplaatjes

Vanaf maandag 22 oktober gaat de voetbalplaatjes actie starten bij Plus en kun je je eigen plaatje gaan sparen!

A.s. zaterdagmorgen 20 oktober zal het eerste album uitgereikt gaan worden door Pieter Grimmelius (doelman team NL zaalvoetbal) aan ons oudste én aan ons jongste lid. Wie dat zijn, moeten jullie zelf maar komen bekijken om 11.00 uur.

Daarna van 11.30 uur tot 13.00 uur kunnen de albums per team opgehaald worden door de trainer/leider. Vervolgens nog op woensdag 24 oktober vanaf 18.30 uur tot 19.30 uur.

Veel succes met sparen!

Jouw voetbalplaatje op poster, mok of sleutelhanger?

PLUS LUTZ biedt jou de mogelijkheid om een poster, mok of sleutelhanger te bestellen met daarop je eigen voetbalplaatje! Bestel deze unieke items voor maandag 12 november en haal ze vanaf maandag 3 december op bij PLUS LUTZ.

Klik >>hier<< voor het bestelcformulier dat je uiterlijk op 12 november bij PLUS LUTZ moet inleveren.
Vanaf maandag 3 december is de bestelling af te halen bij PLUS LUTZ.

Mijn zoon is geen Neymar!

Mijn zoon is geen Neymar!

Eindelijk! Het moment was gekomen. Al sinds zijn geboorte, 6 jaar eerder, had ik uitgekeken naar dit speciale moment, die ene dag. En die dag, YES!!…die was gekomen. Samen met mijn zoon ging ik op weg naar zijn allereerste voetbaltraining!

Ik wilde al eerder, maar maandenlang gooide mijn vrouw roet in het eten door vol te blijven houden dat toch echt eerst alle zwemdiploma’s moesten worden behaald. “Hoezo eerst zwemdiploma’s? Laat die jongen toch lekker gaan voetballen!”

Zoals vaak verloor ik de discussie en moest geduldig zijn, héél geduldig. Maar nu, nu stond ik daar echt. Langs de lijn, kijkend naar Niels zijn allereerste dribbel. Krap 1.20 meter en een groen hesje aan dat bijna over de grond sleepte.

Ik gloeide van trots en jazeker….ook ik dacht stiekem. “Misschien hebben wij ‘m wel. De nieuwe Messi, Ronaldo, Neymar of, vooruit dan maar…Fran Sol.”
Mijn roze “Voetbalvaderbril”

Ik keek naar zijn eerste dribbels. Met links, met rechts, de overstap, de schaar. “Mwah..dat ging helemaal niet verkeerd.” Die schaar kon beter, maar wat wil je. Probeer als volwassene maar eens de schaar uit te voeren met een skippybal. Zo waren de verhoudingen tussen Niels en de bal. “No worries, die schaar gaat hij vanzelf tot in de puntjes beheersen.”

Yep…ik had mijn roze “voetbalvaderbril” opgezet.

Carriére

Dit was 3 jaar geleden. Inmiddels is Niels 8 jaar geworden en heb ik de voorbije jaren ontelbare uren doorgebracht langs de lijn. Trainingen, wedstrijden en ellenlange toernooien.

Als het even kon, plande ik mijn werk zo in, dat ik bij de trainingen kon zijn. Niets wilde ik missen.

En mijn zoon? Die vond voetbal vooral leuk en voetbalde lekker verder. Hij ontwikkelde zich als voetballer. Hij werd beter en beter en zelfs nog iets beter.

Natuurlijk liep mijn roze “voetbalvaderbril” af en toe een krasje op, maar na 1 goede wedstrijd heelde de bril als vanzelf. “Je weet maar nooit....”

Krak!

Tot een paar weken geleden. Van het ene op het andere moment wist ik het héél zeker. Geen twijfel. Wij hebben géén Messi, géén Ronaldo, géén Suarez en zelfs geen Fran Sol. Mijn roze bril verkleurde en brak in duizend stukken.

Laatste wedstrijd

De laatste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld. Een prachtig affiche met daarop Sc ’t Zand en vv Gudok onder 9. Een echte Tilburgse derby.

Nog geen kilometer tussen beide clubs. Zo’n wedstrijd waar weken naar wordt uitgekeken en waarin klasgenootjes tegen elkaar spelen. Een klassieker......

Scheids, je ziet het verkeerd

Ergens in de tweede helft, bij een 4-4 stand, liep de bal langzaam over onze achterlijn De scheidsrechter was stelllig en riep “Achterbal!”

Geen protest, geen videoscheidsrechter, geen gezeur.  Iedereen zocht zijn plekje weer op. Maar ineens, uit het niets, hoorde ik roepen. “Nee hoor scheidsrechter, ik raakte de bal nog. Het is een corner.”

Het was Niels. Ergens in het voorbij gaan had hij de bal héél lichtjes geraakt. Niemand die het zag, hoorde of ook maar enig idee had waar dat dan moest zijn gebeurd. Niels wist het zeker. Ik heb de bal geraakt, dus is het een corner.

De corner werd gegeven en, je voelde het aankomen….het werd 4-5 voor Gudok.

Niemand, helemaal niemand klaagde. Niet toen Niels de scheidsrechter corrigeerde en niet toen de 4-5 vervolgens in het netje viel. Niemand.

Respect, Fair Play en Plezier

Dat was het moment dat ik zeker wist dat Niels de voetbaltop niet zou gaan halen. Daar wordt duidelijk ander gedrag verwacht. En toch was ik trotser dan ooit. Want ergens gaat hij de top wel halen. Op zijn manier, zoals het hoort.

Winnen is mooi, maar de overwinning moet echt zijn. Geen gezeur, geen gemauw. Respect, fair play en met plezier!

In die ene minuut maakte Niels een punt, zonder dat hij het zelf wist. Een punt waar niet alleen de allergrootste voetballers iets mee kunnen, maar wij allemaal. Respect, fair play en met plezier!

Ingewikkelder is het niet.

Niet aan Niels laten lezen

Laten we afspreken dat we dit verhaal pas aan Niels laten lezen als hij 25 is. Hij is er nog steeds van overtuigd dat hij de nieuwe Messi wordt. Laat hem nog maar even dromen.

En heel soms…denk ik ook nog weleens… “je weet maar nooit…”

Verslag: Harry Slagman
Storybusiness.nl

Selectie presentatiedag 30 september

Selectiepresentatiedag 30 september

Op zondag 301 september 2018 zal er, voor de 1e thuiswedstrijd van SC ’t Zand Heren 1 – Nemelaer 1, een introductie van onze selectie-elftallen junioren, pupillen en kabouters plaatsvinden. Deze introductie start om 13 uur.

Ter afsluiting zal er tussen 17 en 18 uur een Zand-€uurtje zijn. Dit alles onder muzikale begeleiding.

Graag willen wij jullie van harte uitnodigingen om bij deze dag aanwezig te zijn. Hiermee willen wij spelers en ouders diverse facetten van voetbal bij SC ’t Zand laten zien.

Advertentie in voetbalplaatjesalbum

Wie wil er een advertentie in het voetbalplaatjesalbum?
Dit album wordt ongeveer 800 maal gedrukt en uitgedeeld.

De prijzen:

(1/1) pagina                     215 mm x 301 mm         € 300,00
(1/2) pagina album        215 mm x 147 mm         € 175,00
(1/4) pagina album        103 mm x 147 mm         €   90,00
(1/8) pagina album        103 mm x   70 mm         €   50,00
Logo op teampagina       50 mm x    20 mm          €   25,00

Bij interesse graag een mailtje naar sponsoring@sctzand.nl. Advertenties kunnen aangeleverd worden tot 27 september a.s.

Aftrapweekend positief voetbalklimaat bij Sc ’t Zand

Op 22 en 23 september aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg bij voetbalvereniging SC ‘t Zand

In het weekend van 22 en 23 september wordt voor de vijfde keer het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg georganiseerd. Tijdens dit weekend zullen wij SC ‘t Zand, diverse activiteiten organiseren waarbij sportiviteit en respect centraal staan.

We steken dit jaar in op de verantwoordelijkheid van het individu om een Positief Voetbalklimaat te creëren. Iedereen die betrokken is bij het voetbal in Tilburg, van speler tot supporter, kan persoonlijk bijdragen aan een Positief Voetbalklimaat en ervoor zorgen dat (hun) kinderen, de jeugd, maar ook volwassen plezier beleven aan het voetbalspelletje. De activiteiten zullen hier ook op inspelen: Een aantal voorbeelden van hoe dit tot uiting komt tijdens het aftrapweekend zijn:

  1. Welkom heten van de tegenstanders/supporters.
  2. Iedereen schudt elkaar de hand voor de wedstrijd (niet alleen spelers, maar ook trainers/begeleiders en ouders/supporters)
  3. De aanvoerders van de oudere jeugdteams overhandigen de aanvoerder van de tegenstander een "respect" aanvoerdersband
  4. Voor de jongste jeugd wordt na elke wedstrijd een erehaag gevormd door de ouders van beide teams
  5. De jeugdteams worden samen met hun ouders uitgenodigd om op zondag de wedstrijd van het 1ste elftal bij te wonen.

 

Achtergronden
In 2013 hebben wij een convenant getekend met het project Positief Voetbalklimaat Tilburg. Sindsdien houden wij als vereniging ons extra bezig met positiviteit, sportiviteit en respect op de voetbalvelden. We werken samen met de andere voetbalverenigingen die ook het convenant hebben ondertekend. Dankzij deze samenwerking helpen we elkaar als verenigingen met het creëren van een Positief Voetbalklimaat in Tilburg.

Welkom op de officiele website van Sc 't Zand