Fantastisch mooi seizoen voor onze selectieteams

Met trots kijken we als Sc ’t Zand terug op de ontwikkeling van onze jeugdopleiding. Via deze weg willen we ten eerste alle vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet en enthousiasme het afgelopen seizoen. Wij kijken even terug op de prestaties van dit seizoen.

O19-1

De manschappen van Younes Kanoun begonnen met een jonge groep dit seizoen, veel spelers van de O17 maakte de doorstroom waardoor het seizoen echt in teken stond van een ontwikkelseizoen. De eerste seizoenshelft werd met een mooie 5e plek afgesloten waardoor er ook voor het vervolg van het seizoen de 3e divisie was veilig gespeeld.
De ontwikkeling van het elftal heeft zich doorgezet, want ondanks een periode mee veel blessures hebben ze in de 2e seizoenshelft een mooie 3e plek behaald in de 3e divisie. Gefeliciteerd spelers en staf!

O17-1

De mannen van Ronnie van Boxtel begonnen dit seizoen in divisie 6, op het oog een competitie waar een mooie rangschikking behaald kon worden. Belangrijk voor deze groep was dat de volgende stap werd gezet in de voetbalontwikkeling en op de laatste speeldag grepen ze net naast het kampioenschap mis. Echter werd toch promotie naar divisie 5 afgedwongen. De start in divisie 5 was fantastisch, waardoor handhaving op dit niveau snel bereik was. De ploeg eindigde op een mooie 6e plaats waardoor we ook volgend seizoen in divisie 5 actief zijn.

O16-1

De O16 kwam uit op divisie 5, een sterke competitie waarbij ook de profs van Fortuna Sittard deelnamen. Kim Broers heeft dan ook een mooie prestatie te realiseren door als 2e te eindigen, laten we zeggen kampioen onder de ‘’amateurs’’. Helaas was promotie alleen weggelegd voor de nummer 1 en werden we in de 2e seizoenshelft gekoppeld aan JVOZ en MVV. Ook in deze competitie werden hoge ogen gegooid en eindigde ze op een mooie 3e plek achter de 2 eerder benoemde teams, het seizoen eindigde met een mooie uitoverwinning op MVV in Maastricht. Nog meer mooi nieuws is dat Aidan Josephina (FC Dordrecht) en Ali Amin (FC Eindhoven) de mooie overstap maken naar het betaald voetbal.

O15-1

Jordy van de Minne begon met een nieuw samengestelde groep aan het seizoen en stonden op divisie 5 niveau in een mooie competitie ingedeeld. De groep deed in de 1e seizoenhelft lang mee om de titel maar helaas eindigde ze op een verdienstelijke 3e plek. In de 2e seizoenshelft trokken ze de ontwikkeling door om wederom op een mooie 3e plek te eindigen, een schitterende prestatie. Meer mooi nieuws te melden is dat Adonai Bizenga na dit seizoen de overstap maakt naar FC Den Bosch, Adonai genoot van de interesse van PSV, Ajax, Feyenoord, NAC en Willem II maar kiest bewust voor een avontuur in de hoofdstad van Brabant.

O14-1

De O14-1 kende een bewogen seizoen, waar Ian Ross en Robbin van de Berg voor de groep hebben gestaan. In divisie 2 begonnen ze sterk aan het seizoen waarna ze op een verdienstelijke 4e plek eindigden. In de 2e seizoenshelft in nagenoeg dezelfde competitie ontwikkelde het elftal zich door en dat resulteerde dan ook in een mooie 2e plek in divisie 2. Sem Jespers loopt op dit moment nog stage bij Willem II waarbij hij een plek af probeert te dwingen in de jeugdopleiding van de Tilburgse club.

O13-1

Het team van Ronald van Werelt mocht ook dit seizoen aantreden in Divisie 1, het hoogste niveau in Nederland. De eerste seizoenshelft miste het bij de ploeg aan scorend vermogen maar wisten ze toch handhaving te bewerkstellen. In het verleden leert ons dat onze O13 teams zich goed doorontwikkelen en dat was ook te zien, in de 2e seizoenshelft wist de ploeg vaak te scoren en een mooie en verdienstelijke 5e plek af te dwingen in Divisie 1.

O13-2

Onze O13-2 bestaat eigenlijk uit een O12 groep waarbij we kiezen om ze 11 tegen 11 te laten spelen, aan Michael Snoeren de taak om ze te laten wennen aan het grote veld in de hoofdklasse. Waar het belang van ontwikkelen voorop staat, mogen we stellen dat er een mooie groei is geweest binnen de O13-2. Waar ze mogen opboksen tegen teams die allemaal een jaartje ouder zijn. Over de 3 gespeelde fases kunnen we dan ook complimenten geven over de gemiddelde 5e plek, een fantastisch mooie prestaties voor de talenten.

O13-3

De O13-3 was ingedeeld in de 2e klasse, waar Dennis, Anton en Haci dit seizoen voor het eerst binnen de midden-bovenbouw selectie actief waren. Waar het altijd een lastige groep is omdat alle spelers uit verschillende teams komen heeft de staf er heel snel een mooi geheel van gemaakt. Na in fase 1 en 2 een mooie 3e plek te bewerkstellen moet fase 3 geoogst worden. Op zaterdag 27 mei zal dan ook om 12 uur worden afgetrapt tegen nummer 2 NEO’25 en bij een resultaat is het kampioenschap binnen. We wensen de O13-3 vanuit deze plek heel veel succes.

Onderbouw

In de onderbouw zijn er mooie ontwikkelingen gaande richting de toekomst. De club heeft een beleid uitgestippeld waardoor we meer spelers op dezelfde manier kunnen beinvloeden en trainen. In het afgelopen seizoen hebben alle onderbouw teams een fantastische prestatie geleverd, spelers die doorstromen naar BVO’s, trainers die zichtzelf hebben ontwikkeld. Vooral belangrijk is dat er een glimlach op het gezicht van de kinderen staat en daar dragen alle vrijwilligers aan bij, resultaten doen er niet toe, het gaat erom dat spelers en vrijwilligers in een veilige omgeving kunnen genieten van het spelletje voetbal. Compliment aan iedereen die daar aan bij heeft gedragen!

 

Michael Snoeren hoofdtrainer O13

Met trots kunnen we melden dat Michael Snoeren met ingang van volgend seizoen hoofdtrainer van de O13 is. Michael is al jarenlang betrokken in verschillende functies en afgelopen seizoen een mooie ontwikkeling als trainer en met zijn O13-2 heeft doorgemaakt. Michael rondt de komende weken ook zijn UEFA C cursus af.

Ook zijn assistent Nicky Jansen blijft volgend seizoen betrokken.

Ronald van Werelt volgend seizoen trainer O14-1

Sc ’t Zand en Ronald van Werelt verlengen de samenwerking volgend seizoen, Ronald zal zijn huidige groep volgen richting de O14 omdat er nog progressie te boeken is. De afgelopen 2 jaar heeft Ronald zeer verdienstelijk werk afgeleverd met de O13 lichting.

Ook zal Ronald volgend seizoen zijn UEFA B cursus gaan volgen, wij wensen Ronald veel succes!

Jordy van de Minne hoofdtrainer O15 en O11

De samenwerking met Jordy van de Minne en Sc ’t Zand gaat zeker nog één seizoen door. Wij zijn trots te melden dat Jordy volgend seizoen wederom als eindverantwoordelijke voor de groep staat. Jordy rond ook dit seizoen nog zijn UEFA C af.

Vanuit de nieuwe opleidingsstructuur stelt Sc ’t Zand voor komend seizoen hoofdtrainers aan voor de onderbouw. Jordy zal naast de O15 ook de hoofdtrainer van de O11-groep worden.

Over de verdere invulling van de staf zullen de komende periode gesprekken worden gevoerd. Mocht u interesse hebben om volgend seizoen Jordy te ondersteunen kunt u contact opnemen met de technische commissie of een mailtje sturen naar technischezaken@sctzand.nl

Kim Broers ook volgend seizoen trainer van de O16

Na een succesvol seizoen bij de O15 en dit seizoen bij de O16 laat Kim haar lichting los, gezien ze volgend seizoen actief blijft als hoofdtrainer van de O16. Wij zijn verheugd dit met jullie te mogen delen via deze weg. Kim is een duizendpoot binnen onze vereniging, staat voor iedereen klaar en heeft goed werk geleverd afgelopen seizoenen.

Haar steun en toeverlaat Stefan Engel blijft ook volgend seizoen bij de O16 actief.

Ian Ross volgend seizoen trainer O17

In het seizoen 2023-2024 zal Ian Ross een nieuwe uitdaging aangaan als hoofdtrainer van de O17 van Sc ’t Zand. Ian is al jarenlang op de verschillende categorieën jeugdtrainer en heeft het afgelopen seizoen deel uitgemaakt van de staf van senioren 1. Voor Ian is dat ook de O17 geen onbekend gebied, want in het seizoen 2018-2019 was Ian hier ook al verantwoordelijk voor.

Ian zal volgend jaar ondersteund worden door Brian de Rooij, die vorig seizoen nog betrokken was bij de O19-1 samen met Younes Kanoun.

Voor de rol van teammanager / assistent trainer zoeken wij nog een enthousiaste vrijwilliger die Ian en Brian willen ondersteunen komend seizoen. Mocht je interesse gewekt zijn neem dan contact op met de technische commissie of stuur een mailtje naar technischezaken@sctzand.nl

Drie nieuwe pupillenscheidsrechters

Deze drie kanjers hebben hun diploma Spelbegeleider-Pupillenscheidsrechter gehaald:

Kai de Rooy

Eddie Rijken

Siem Atteveld

Wij zijn erg trots op jullie en wensen jullie heel veel plezier bij het leiden van de pupillenwedstrijden.

Vrijwilligers bedankt!!

Zaterdag 10 juni a.s. dan wordt de vertrouwde medewerkersavond gehouden. Noteer de datum alvast in de agenda!!

Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom in ons clubhuis, voor een hapje, een drankje en natuurlijk mag er ook gedanst worden op de muziek van DJ Sirøb.

Vrijwilligers van Sc 't Zand kunnen zich voor de vrijwilligersavond aanmelden op bestuur@sctzand.nl

José Kazinga volgend seizoen trainer O23

Met ingang van het seizoen 2023/2023  zal Sc ’t Zand een O23 elftal hebben op divisie niveau. De afgelopen periode hebben we diverse interne gesprekken gevoerd en ook gezocht naar de invulling van de staf.

Wij zijn verheugd te vermelden dat José Kazinga met ingang van volgend seizoen aan onze club is verbonden. Hij zal de hoofdtrainer worden van de O23 selectie van Sc ’t Zand. José is jarenlang actief geweest bij WSC in Waalwijk, werkt op dit moment in het onderwijs en druk bezig met het afronden van zijn UEFA B.

José gaat samen de staf vormen met Pieter Puts. Pieter is op dit moment betrokken bij de O23 en gaat samen met José het elftal begeleiden. Ook Selim Kanalp wordt toegevoegd aan de staf van José. Selim zal als teammanager gaan fungeren.

Welkom op de officiele website van Sc 't Zand