Sc ’t Zand vergeet tegen Gestel te scoren

[wppa type=”slide” album=”18″ align=”center”]Any comment[/wppa]

Het team van Jan de Hoon kwam goed uit de startblokken en liet Gestel het eerste half uur alle hoeken van het veld zien.
Met de A-spelers Mohamed en Steven in de basis, en Jordy als linksbuiten begonnen de rood-witten gretig aan de wedstrijd. Al na 8 minuten krulde Rudy de bal uit een vrije trap fraai in de kruising. Hierna volgde kans op kans, maar de in het zwart geklede keeper van de Eindhovenaren, verrichtte een aantal prachtige reddingen. In de 22e minuut greep de Gestelse coach Peljto met een dubbele wissel in. De wedstrijd kreeg een verrassende wending toen scheidsrechter Martens in de 24e minuut, wel heel erg gemakkelijk, een strafschop aan de bezoekers gaf. In plaats van 4-0 was het plotseling 1-1.

Sc ’t Zand kwam deze tegenvaller niet meer te boven. Het spel werd slordiger en het aantal kansen werd minder. Ruststand 1-1.
Na de rust kreeg Gestel al naar een paar minuten een dot van een kans. Wouter redde uitstekend met de voet. Dit bleek de enige kans van de bezoekers in de wedstrijd te zijn.
In de 76e wisselde Jan de Hoon drie spelers en probeerden de rood-witten met een slotoffensief de verdiende treffer te maken. De kansen kwamen weer, maar werden wederom niet benut.
Keeper Efekan Aydin was de man van de wedstrijd en bezorgde met zijn reddingen een punt voor de hekkensluiter uit Eindhoven. Sc ’t Zand had veel meer verdiend. De ploeg was gretig, speelde bij tijd en wijle prachtig voetbal, maar had het vizier niet op scherp staan. Doelpunten maken is het hele seizoen al een probleem.
Over twee weken staat de derde thuiswedstrijd op rij op het programma. Nemelaer dat 1 punt meer en een wedstrijd minder gespeeld heeft komt op bezoek. Een lastige tegenstander, want van de afgelopen 5 thuiswedstrijden werd er slechts 1 gewonnen (seizoen 15/16). Jan de Hoon heeft twee weken de tijd om het vizier van zijn ploeg op scherp te zetten.