Update Corona maatregelen

Beste voetballiefhebbers,

Gisteren gaf onze regering weer enkele adviezen af om de Coronacrisis te overwinnen. Dit heeft ook gevolgen voor onze voetbalclub. Door de lichte versoepeling bieden we weer de mogelijkheid om onderlinge oefenwedstrijden te houden op zaterdagen. Daarnaast mogen de senioren heren en dames selectieteams gaan trainen in groepjes van 4 spelers.

Twee weken terug besloten wij om geen oefenwedstrijden meer mogelijk te maken. Dit kwam door de hoeveelheid Corona besmettingen en doordat bleek dat niet iedereen zich aan de maatregelen hield. Zo waren er met regelmaat toeschouwers aanwezig. Nu we weer mogelijkheid bieden om oefenwedstrijden te spelen, is het van het grootste belang dat iedereen zich houdt aan alle voorschriften. Als dit niet gebeurt, besluiten wij mogelijk om de oefenwedstrijden weer stop te zetten. Alleen de begeleiders van de spelende elftallen mogen aanwezig zijn bij de oefenwedstrijden. Ouders, fotografen en trainers van andere elftallen mogen dus niet aanwezig zijn bij de oefenwedstrijden. Trainers en spelers dienen zo snel mogelijk na hun eigen wedstrijd de club te verlaten.

Het blijft daarnaast uiteraard ook belangrijk om de andere voorschriften strikt na te leven, zoals; alleen komen als je geen klachten hebt, houdt afstand tot mensen van 18 jaar en ouder (zoals trainers/leiders) en kom niet in grote groepen. Dit geldt natuurlijk ook voor het vervoer naar en van de voetbalclub.

Naast de landelijke adviezen van het RIVM en de KNVB houden we ook de berichten van de gemeente Tilburg (veiligheidsregio) goed in de gaten aangezien die komende week wellicht nog aanvullende maatregelen instelt.

Voor de trainingen geldt dat iedere trainer aan de coördinator/wedstrijdzaken door dient te geven of zijn of haar team wel of niet komt trainen. Dit zodat we de velden optimaal kunnen gebruiken en onnodige kosten kunnen voorkomen in deze toch al moeilijke tijden.

We rekenen op jullie medewerking en hopen snel voor onze sport betere berichten te kunnen geven.

Bestuur Sc 't Zand